ΥΓΕΙΑ

Συνταγογράφηση μόνο σε δημόσιες δομές από τις 15 Μαρτίου για τους ανασφάλιστους

Κέντρο Υγείας
Με δεδομένο ότι η πανδημία θα συνεχίσει σε πορεία αποκλιμάκωσης και όλες οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργούν κανονικά
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την επιστροφή του ΕΣΥ σε κανονική λειτουργία, ξεκινά η εφαρμογή του νέου καθεστώτος για τη συνταγογράφηση, για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας, είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις προηγούμενες ημέρες. Σε κανονική λειτουργία επανέρχονται και τα νοσοκομεία, τα οποία είχαν διατεθεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά, όπως το Σισμανόγλειο.

Με δεδομένο ότι η πανδημία θα συνεχίσει σε πορεία αποκλιμάκωσης και όλες οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργούν κανονικά, θα ισχύσουν από τις 15 Μαρτίου, οι αλλαγές που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με αυτές, η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, θα γίνεται μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δεν θα μπορούν, δηλαδή, να συνταγογραφούν πλέον φάρμακα και εξετάσεις, σε ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για τους ανασφάλιστους: «Κάνατε κοινωνική πολιτική στα Βαλκάνια»