ΥΓΕΙΑ

Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Επικουρικο προσωπικό
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από σήμερα, Τρίτη (08/03/2022) μέχρι και την Κυριακή (20/03/2022) στις 24:00, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην έδρα κάθε Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) της χώρας, καταρτίζονται και τηρούνται ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά κατηγορία και κλάδο, για όλους τους κλάδους του λοιπού, επικουρικού προσωπικού, στους οποίους εγγράφονται όσοι κατέχουν αντίστοιχο τίτλο σπουδών και άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου απαιτείται. Από τους καταλόγους αυτούς, θα γίνονται οι τοποθετήσεις επικουρικού προσωπικού, όταν προκύπτουν αντίστοιχες ανάγκες.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των νέων οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές. Συγκεκριμένα, παρακαλούνται να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους, ενώ έχει αλλάξει και το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης. Επομένως, όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν κανονικά, και οι υποψήφιοι που υπηρετούν με συμβάσεις διάρκειας τριών μηνών, για αναπλήρωση του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού. Τέλος, το επικουρικό προσωπικό που θα τοποθετηθεί σε φορείς που εμπίπτουν στην υποχρέωση εμβολιασμού, πρέπει να προσκομίσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Παράταση της θητείας των επικουρικών μέχρι το τέλος του 2022