ΥΓΕΙΑ

Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου η αναστολή εργασίας των υγειονομικών

αναστολή εργασίας
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε αναστολή εργασίας μέχρι τις 31/12/2022 θα παραμείνουν οι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού. 

Τελικά, η κυβέρνηση επέλεξε σε αυτή τη φάση να μην τεθούν μόνιμα εκτός συστήματος υγείας και να παρατείνει πέραν της 31ης Μαρτίου 2022, το καθεστώς αναστολής εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έχει εισηγηθεί ο εμβολιασμός έναντι της covid-19, να ενταχθεί στα κριτήρια πρόσληψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ήδη σχετική διάταξη.

Η επίμαχη διάταξη για τις αναστολές εργασίας περιλαμβάνεται στις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας», στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της επιμέρους σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο συζητείται σήμερα, Τετάρτη (23/03/2022) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ειδικότερα, παρατείνεται έως τις 31/12/2022 η επαναξιολόγηση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, καθώς και η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η παράταση έως 30/06/2022, της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων για τον κορονοϊό, της διάρκειας της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, καθώς και της αποζημίωσης ιδιωτών ιατρών για τη διενέργεια εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών

Πλεύρης: Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί – Τα δύο ενδεχόμενα