ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα
Πλεύρης και Γκάγκα ανακοίνωσαν τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα
moh.gov.gr

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσαν τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μια πολύ σημαντική μέρα ξημέρωσε για την πόλη της Λάρισα καθώς συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε η δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον επιχειρηματία Ξ. Καντώνια με τα παιδιά του και με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη.

Ο επιχειρηματίας Ξενοφώντας Καντώνιας και η οικογένεια του θα είναι χορηγοί του έργου αυτού προσφέροντας τους οικονομικούς πόρους για την κατασκευή και την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της υλοποίησης του έργου και η στελέχωσή του και τονίστηκε η σημασία του έργου για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

«Με τη σημερινή απόφαση γίνεται πράξη ενός αιτήματος πολλών ετών με τη συμβολή μιας σημαντικής ιδιωτικής χορηγίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.