ΥΓΕΙΑ

Αθλητικά Μονοπάτια: Σε 11 απομακρυσμένα νησιά το καλοκαιρινό camp αθλητικών δραστηριοτήτων

Αθλητικά Μονοπάτια
Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στη Θηρασιά

Από τις 4 έως τις 23 Ιουλίου διεξάγεται για έβδομη χρονιά, το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» του τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Φέτος, το πρόγραμμα πραγματοποιείται παράλληλα σε 11 απομακρυσμένα νησιά: στον Άγιο Ευστράτιο, στην Αμοργό, την Αστυπάλαια, την Κάσο, το Καστελλόριζο, τους Λειψούς, τη Νίσυρο, την Τήλο, την Κίμωλο, τα Ψαρά και τους Φούρνους Κορσέων. Στο καλοκαιρινό camp αθλητικών δραστηριοτήτων, σε συνέχεια του χειμερινού προγράμματος, συμμετέχουν παιδιά που κατοικούν μόνιμα, στα νησιά αυτά.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητισμό, σκάκι, ευαισθητοποίηση, μάθηση και κυρίως παιχνίδι και διασκέδαση. Το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών είναι:

- παιχνίδι

- ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

- κοινωνικοποίηση.

«Συνταξιδιώτης» φέτος είναι η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Άλλα Μάτια», αλλά και το Safe Water Sports (SWS). Μαζί με την ομάδα του κυρίου Αυγουλά, θα πραγματοποιηθούν τόσο εκπαιδευτικές όσο και βιωματικές δράσεις παιγνιώδους μορφής με τα παιδιά. Χαρτογράφηση χώρου, παιχνίδια προσανατολισμού όπως και κυνήγι θησαυρού δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα. Επίσης, τα παιδιά θα εντοπίσουν τα κρυμμένα μαθηματικά με τη βοήθεια του «Why Math» και θα ακονίσουν το μυαλό τους με μαθηματικά quiz, ενώ θα μάθουν για τη σωστή διατροφή.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος ΑΜ2022 θα διεξαχθεί τουρνουά μπακότερμα από τις 4 έως τις 23 Ιουλίου. Η τελετή λήξης στις 23/07 με συμμετοχή συγκροτημάτων από το Schoolwave Festival, θα περιλαμβάνει αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το τo Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence και την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδο», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικές ειδήσεις