ΥΓΕΙΑ

Ο μεσημεριανός ύπνος και το σεξ χαρίζουν ζωή

Ο μεσημεριανός ύπνος και το σεξ χαρίζουν ζωή

Κάντε έρωτα (και όχι πόλεμο) και... κοιμηθείτε το μεσημέρι για να έχετε μακροζωία.

Σε ιατρικό συνέδριο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μυστικά της καλής υγείας και της μακροζωίας κρύβονται στη συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά και τον μεσημεριανό ύπνο.

Σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Ξεχάστε τα... είμαι κουρασμένος, πονάει το κεφάλι, δεν μπορώ σήμερα... Αμερικανικές έρευνες, έδειξαν ότι οι άνδρες που διατηρούν ενεργό σεξουαλική ζωή κάνοντας σεξ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και με μεγαλύτερο αριθμό επαφών την εβδομάδα βιώνουν σταθερές συναισθηματικές σχέσεις, προστατεύονται από το στρες και τα καρδιακά επεισόδια, ενώ θεωρείται από τα καλύτερα είδη άσκησης για καύση θερμίδων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Ανδρέα Μελιδώνη, η Ικαρία κρατά τα σκήπτρα της μακροζωίας με ποσοστά 1,1 των ανδρών και 1,6% των γυναικών να είναι άνω των 90 ετών.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε στο ιατρικό συνέδριο το 25% για να έχει κανείς μακροζωία οφείλεται στα γονίδια και το 75% στα περιβαλλοντικά αίτια.

"Η άσκηση, ο περιορισμός πρόσληψης θερμίδων και η ρεσβερατρόλη (φυσική αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, κόκκινο κρασί, φραγκοστάφυλα, φυστίκια και βατόμουρα) ενεργοποιούν ιστόνες, απαλείφουν μεταλλάξεις κυττάρων, απενεργοποιούν ογκογονίδια και ευοδώνουν το σύνδρομο μακροβιότητας", είπε ο κ. Μελιδώνης.