ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Από 1η Αυγούστου οι εγγραφές των πολιτών

Προσωπικός γιατρός
Στις 5 Αυγούστου ολοκληρώνονται οι εγγραφές των γιατρών για τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας
INTIME NEWS

Εξαιρούνται η Αττική και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Την Δευτέρα 1η Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής σε προσωπικό γιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, για τις δύο αυτές περιφέρειες, οι εγγραφές των γιατρών παρατείνονται έως τις 31/08/2022, ενώ οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής για τους γιατρούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, είναι η 5η Αυγούστου.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησής τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο προσωπικός γιατρός θα παραπέμπει τον πολίτη για την επόμενη κίνηση στο Σύστημα Υγείας, από την πρόληψη, την ενημέρωση του ιατρικού του φακέλου, την επίσκεψη για εξέταση, τη συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων, την παραπομπή για εξετάσεις σε ειδικούς γιατρούς ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη. Οι υπάρχουσες σχέσεις των πολίτων με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν δεν μεταβάλλονται ούτε και παρεμποδίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε προσωπικό γιατρό με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Σχετικές ειδήσεις