ΥΓΕΙΑ

Επιχειρησιακό σχέδιο για ασφαλή νοσοκομεία: «Πορτοκαλί κωδικός» σε περίπτωση σεισμού

ΠΑΓΝΗ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ
Υπ. Υγ.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε το Σάββατο (30/07/2022), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για Ασφαλή Νοσοκομεία.

Την κυρία Γκάγκα υποδέχτηκαν οι Υποδιοικητές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νεκτάριος Παπαβασιλείου και Δημήτρης Αγαπίου, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Στέλιος Κτενιαδάκης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νίκος Τζανάκης, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αγγελική Πρινάρη, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Αριστείδης Τσατσάκης, η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας Βασιλική Γιανναδάκη και Διευθυντές Κλινικών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παρακολούθησε την άσκηση "Πορτοκαλί Κωδικός" που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, η οποία αφορά την διαχείριση περιστατικών και θυμάτων σε περίπτωση σεισμού. Μια μαζική δηλαδή προσέλευση τραυματιών που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και πρέπει να γίνει αποτελεσματικά και συντεταγμένα. Η Μίνα Γκάγκα συνεχάρη την συντονίστρια Ανδριανή Φανού, διεθνή επιθεωρήτρια δομών υγείας και σύμβουλο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), αλλά και όλους τους εργαζόμενους του του νοσοκομείου και του ΟΔΙΠΥ, καθώς επίσης τους εθελοντές που συμμετείχαν στην άσκηση αυτή. Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η πιλοτική εφαρμογή του "Πορτοκαλί Κωδικού" ήταν εξαιρετικά αληθοφανής, το προσωπικό και οι εθελοντές αναπαρέστησαν τους τραυματίες και τα θύματα από σεισμό, ενώ είχαν φροντίσει και για ειδικό μακιγιάζ στο πρόσωπο και το σώμα τους που παρέπεμπε σε τραύματα. Όλοι οι ασθενείς αντιμετωπίστηκαν άμεσα και σωστά και το προσωπικό λειτούργησε με επαγγελματισμό και συνεργατικότητα, σε πλήρη συντονισμό.

Αποχωρώντας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου συνιστά η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, καθώς επίσης η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για Ασφαλή Νοσοκομεία, με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εργαζομένων των Νοσοκομείων, με την καθοδήγηση του ΟΔΙΠΥ αλλά και τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού γραφείου ποιότητας των υπηρεσιών υγείας του ΠΟΥ που είναι εγκατεστημένο στην Αθήνα, είναι καθοριστικής σημασίας και συντελεί τόσο στην ασφάλεια, την ποιότητα και το πνεύμα συνεργασίας.

Σχετικές ειδήσεις