ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Με τρεις τρόπους η εγγραφή

γιατρός
Η πλατφόρμα για τα φαρμακεία ανοίγει το απόγευμα
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα φαρμακεία της γειτονιάς προστίθενται από την Πέμπτη (08/09/2022) στους διαθέσιμους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να εγγράφονται στον προσωπικό ιατρό

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα για τα φαρμακεία ανοίγει σήμερα το απόγευμα. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία και να εγγράφονται στον Προσωπικό Ιατρό.

Πλέον, ο πολίτης θα έχει στη διάθεσή του 3 διαφορετικούς τρόπους, για να εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

3) στο φαρμακείο της γειτονιάς του, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σχετικές ειδήσεις