ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη

Μεγάλη είναι η ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας.

O Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο για την πορεία της πανδημίας και την επιστροφή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε: «Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα που βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Μέσα Οκτωβρίου παρατηρούμε αύξηση των κρουσμάτων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη σχεδόν την Ευρώπη».

Παράλληλα σύμφωνα με τον καθηγητή η πτώση της θερμοκρασίας αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων και την μεταδοτικότητα επομένως, όπως επεσήμανε είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για μία ευρωπαϊκή καμπάνια για την σημασία του εμβολιασμού.

Σχετικά με την επιστροφή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να επανέλθουν γιατί «πρώτον ο ανεμβολίαστος υγειονομικός έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσει και μετά ν ο ίδιος την νόσο και επίσης ο ανεμβολίαστος δεν είχε την ευθυκρισία να αναλύσει σωστά τα επιστημονικά δεδομένα».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Κυριακή 16/10

Πώς αντιμετωπίζεται ο χρόνιος πόνος;

5 κοινοί μύθοι για την ακμή και τη διατροφή