ΥΓΕΙΑ

Μίνα Γκάγκα: Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Ρόδου με προσλήψεις και ασθενοφόρο

Μίνα Γκάγκα
Επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο Ρόδου
Υπ. Υγ.

Επίσκεψη στη Ρόδο και τη Σύμη πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα (07/11/2022) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.  

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, η Μίνα Γκάγκα επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου». Περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό και τον Διοικητή, Σταύρο Τσαντή. Επισκέφτηκε τις κλινικές Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα Χειρουργεία, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα Εξωτερικά Ιατρεία.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, κατά την οποία τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί από τους εργαζόμενους. Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα της νοσηλευτικής κάλυψης και των άγονων θέσεων του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου. Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και προβλέπει τη δυνατότητα προκήρυξης άγονων θέσεων ιατρών ΕΣΥ ως θέσεων μερικής απασχόλησης, με δικαίωμα ετεροαπασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ή διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, γεγονός που θα δώσει κίνητρο για την προσέλκυση γιατρών σε απομακρυσμένα νοσοκομεία. Επιπλέον, με την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, θα αποσυμφορηθεί η λίστα των τακτικών χειρουργείων των νοσοκομείων, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ενισχύεται η ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ Ρόδου με την πρόσληψη 5 πληρωμάτων ασθενοφόρου και επίκειται η παράδοση ασθενοφόρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, δωρεά του ιδρύματος Ευγενίδου, για την κάλυψη αναγκών του νησιού.

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετέβη στη Σύμη όπου επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο αναβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας. Σήμερα, Τρίτη (08/11/2022) η Μίνα Γκάγκα παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία για τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου. Η Υπουργός παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο έναν απινιδωτή, δωρεά του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Φρανκφούρτης, για την Ιερά Μονή Ταξιάρχη Σύμης.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Στο ΤΑΙΠΕΔ έργα 700 εκατ. σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας