ΥΓΕΙΑ

Γιαννάκος: Η δέσμευση κλινών covid φέρνει ράντζα στα νοσοκομεία

Ευαγγελισμός
Τα ράντζα έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία
NEWSBOMB.GR

Είκοσι πέντε ασθενείς νοσηλεύονταν σε ράντζα, στον 5ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στην αρχή αυτής της εβδομάδας.  

Όπως κατήγγειλαν ασθενείς στο Newsbomb.gr, τα ράντζα είχαν αναπτυχθεί στην Παθολογική κλινική του πέμπτου ορόφου, το βράδυ της Τρίτης (27/12/2022).

Ευαγγελισμός
Ράντζα στην Παθολογική, στον «Ευαγγελισμό»NEWSBOMB.GR

Τα ράντζα έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία, όπως επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Σε σταθερή και ελεγχόμενη κατάσταση είναι οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό είναι κυρίως ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα. Όμως για αυτή την περίοδο που είναι σε έξαρση γρίπη και λοιμώξεις, η δέσμευση 3.577 κλινών για κορονοϊό στα νοσοκομεία που ασφαλώς είναι αναγκαία, οδηγεί στην ανάπτυξη ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και φέρνει τα εξής παραδείγματα:

«Ο "Ευαγγελισμός" δεσμεύει 82 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 72 ασθενείς (29/12). Το "Γεννηματάς" δεσμεύει 54 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 54 ασθενείς (29/12). Το "Αττικό" διαθέτει 16 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 16 ασθενείς (29/12) δείχνοντας ότι τα ράντζα για να εξαλειφθούν χρειάζεται η λειτουργία πολύ περισσότερων νοσοκομειακών κλινών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «ήδη τα εφημερεύοντα νοσοκομεία πιέζονται με περιστατικά γρίπης, λοιμώξεων. Η ταλαιπωρία των ασθενών μεγάλη. Πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ εξ αιτίας της έλλειψης πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ελλείψεων προσωπικού των νοσοκομείων».

Οι νοσηλείες λόγω covid-19, παραμένουν σταθερές. Στις 29/12 «νοσηλευόνταν 1.475 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και 133 στις ΜΕΘ. Στις 13/12 νοσηλευόνταν 1.549 ασθενείς σε απλές κλίνες και 126 στις ΜΕΘ. Στις 28/11 νοσηλευόνταν 1.429 σε απλές κλίνες και 132 στις ΜΕΘ. Προσοχή λοιπόν γιατί εφέτος με την μη τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας κερδίζουμε τον κορονοϊό, αλλά χάνουμε κατά κράτος από τις άλλες ιώσεις. Επιτακτική η ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέα παραλλαγή covid-19 στην Κίνα

Παγκόσμια ανησυχία - Κορoνοϊός: Επιστρέφουν μάσκες και τεστ λόγω Κίνας

ΠΟΥ: Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για τον κορονοϊό στην Κίνα