ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Ο διοικητής του ΠαΓΝΗ προσβάλλει το ιατρικό σώμα

Νοσοκομείο
Παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητούν οι γιατροί
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εντολή ελέγχου στις οικίες τριών αναισθησιολόγων, που νοσούσαν από κορονοϊό, έδωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χιαλκιαδάκης. Η κίνησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας.    

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του, ζητά να αποδοθούν ευθύνες από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στον διοικητή του ΠαΓΝΗ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), επίσης, υιοθέτησε την απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για την απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Χαλκιαδάκη απέναντι σε τρεις γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου που νόσησαν από covid-19.

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, ο διοικητής προέβη στην αυθαίρετη και προσβλητική για το ιατρικό προσωπικό συμπεριφορά, δίνοντας εντολή ελέγχου στις οικίες των τριών αναισθησιολόγων από ιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας, για να «επιβεβαιώσουν» την ασθένειά τους, αμφισβητώντας ευθέως το λειτούργημα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους.

«Κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολό του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο» τονίζει ο ΠΙΣ και προσθέτει ότι:

«Η συνέχιση της έντασης σε ένα κρίσιμο τομέα μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη ενημέρωση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Πλεύρης: Για ποια φάρμακα θα χρειάζεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ελλείψεις φαρμάκων: Εξορθολογισμό τιμών προωθεί το υπουργείο Υγείας