ΥΓΕΙΑ

Οι παιδίατροι μπορούν πλέον να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες

ΕΟΠΥΥ
Μειώνονται οι χρόνοι αναμονής για τις θεραπείες ειδικής αγωγής
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δυνατότητα σε όλους τους παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες, όπως η λογοθεραπεία, η εργοθεραπεία κτλ., δίνει πλέον ο ΕΟΠΥΥ

Πρόσφατη αλλαγή στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, δίνει τη δυνατότητα στους παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων χαιρετίζει την απόφαση αυτή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για την οποία σημειώνει ότι εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής.

Η Ομοσπονδία απέστειλε σχετική επιστολή στην διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

«Αξιότιμη Διοικήτρια κ. Καρποδίνη

Με την παρούσα επιστολή θα θελαμε να χαιρετίσουμε την πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν εώς τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι δε γνωστό πως η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο πρόεδρος Κώστας Νταλούκας, ο Γραμματέας Γιάννης Ρίτσας».

Διαβάστε επίσης:

myHealth: Αναβαθμίζεται σε ιατρικό φάκελο - Εντάσσονται και νοσοκομεία

Σχολεία: «Δεν υπάρχει λόγος για πρόσθετα μέτρα» λέει η υφυπουργός Παιδείας

Απλοί τρόποι για να πέσει ο πυρετός - Οδηγίες από τους παιδιάτρους