ΥΓΕΙΑ

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν χειμερινοί κολυμβητές και οι λόγοι είναι σοβαροί

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν χειμερινοί κολυμβητές και οι λόγοι είναι σοβαροί

Για πολλά χρόνια η χειμερινή κολύμβηση θεωρούνταν συνώνυμο της ευεξίας, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν περισσότερες χειροπιαστές αποδείξεις. 

Είσαι από αυτούς που δεν τολμούν να βουτήξουν στη θάλασσα αν δεν μπούμε στα μέσα του Ιουλίου ή στέκεσαι στην ακρογιαλιά προσπαθώντας να βρεις κουράγιο για να βουτήξεις, ίσως χρειάζεται να μάθεις μερικά πράγματα για τη χειμερινή κολύμβηση για να πειστείς. Πολλοί θεωρούν ότι η χειμερινή κολύμβηση είναι κάποια new age μαγγανεία σαν αυτές που προτείνουν ματζούνια κλπ, αλλά οι ρίζες της βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης αναφέρει πως βούταγε στα «μαγικά νερά» όπως έλεγε την κρύα θάλασσα κάθε φορά που ήθελε να απαλλάξει το σώμα του από κάποιον πόνο.

Πιο πρόσφατα η χειμερινή κολύμβηση έχει κερδίσει τόσους πολλούς οπαδούς, που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε το ενδιαφέρον ερευντητών. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια παγωμένη βουτιά έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα. Το κρύο νερό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μοιάζει με άσκηση κοιλιακών.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr