ΥΓΕΙΑ

Γκάγκα: Προκηρύσσονται 860 μόνιμες θέσεις γιατρών - Τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις

Γκάγκα - Πλεύρης
Η Μίνα Γκάγκα και ο Θάνος Πλεύρης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις 860 μόνιμες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ. 

Σήμερα (07/03/2023) υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για την κάλυψη 860 μόνιμων θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, η προκήρυξη θα δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει εντός των ημερών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην έναρξη προγεννητικού ελέγχου για νευρολογικά και μεταβολικά νοσήματα, τα οποία μπορούν να προληφθούν. Στο θέμα είχε αναφερθεί και σε πρόσφατο συνέδριο για τις σπάνιες παθήσεις. Μιλώντας για τους γενετικούς μοριακούς ελέγχους στους οποίους θα πρέπει να υποβάλλονται οι μέλλοντες γονείς, η κυρία Γκάγκα είχε τονίσει ότι στόχος του Υπουργείου είναι να αποζημιώνονται στο μέλλον και να υπάρχουν Ειδικά Κέντρα Μοριακών Ελέγχων. Ήδη υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΠΑ για γενετικό έλεγχο σε νευρομυικά και μεταβολικά νοσήματα, ενώ γενετικοί έλεγχοι γίνονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του Μητρώου Σπανίων Παθήσεων με τη συνεργασία της ΗΔΙΚΑ, στο οποίο έχουν μπει οι παιδιατρικοί καρκίνοι και η Κυστική Ίνωση, και γίνεται προσπάθεια για ταξινόμηση των νοσημάτων κατά ICD-10.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο Economist: Πλεύρης - Ξεκινά κατ' οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα