ΥΓΕΙΑ

Είναι τα hot dog το χειρότερο πράγμα που μπορείς να βάλεις στο στόμα σου;

Είναι τα hot dog το χειρότερο πράγμα που μπορείς να βάλεις στο στόμα σου;

O Otto Von Bismarck έλεγε ότι καλό είναι να μην δεις πώς φτιάχνονται τα περίφημα λουκάνικα και μάλλον είχε απόλυτο δίκιο.

Πόσες φορές έχεις πέσει στον ιστό ενός φορτωμένου hot dog μετά από μια νύχτα ασωτίας; Στατιστικά αν το πάρεις, για να ενδώσεις στον πειρασμό των λουκάνικων τύπου Φρανκφούρτης, πρέπει να έχεις καταναλώσει αλκοόλ. Το ότι σπάνια θα τα φας νηφάλιος, θα έπρεπε να σε έχει προβληματίσει ήδη για το ποιόν τους. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μάλλον δεν δουλεύει και τόσο καλά όταν μπαίνει στη μέση το αλκοόλ, κάτι που επιβεβαιώνεται και από διάφορες άλλες αποκοτιές που βρίσκονται στη συλλογή με τις θολές σου μνήμες.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και ας δούμε από τι φτιάχνονται τα hot dogs, τουλάχιστον όσα είναι επισήμως γνωστά. Ως προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των επεξεργασμένων κρεάτων και σε ένα βαθμό περιέχει αλεσμένο κρέας από, τόσο λίπος, όσο και μυικό, ψαχνό από το κεφάλι, πόδια, δέρμα, συκώτι και λοιπά φαγώσιμα υποπροϊόντα της σφαγής των ζώων. Σε γενικές γραμμές σε ένα hot dog συμπυκνώνεται σχεδόν ολόκληρο το ζώο, αλλά δεν είναι το κρέας που κάνει κακό τα αγαπημένα μας τρυφερά λουκάνικα.==

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr