ΥΓΕΙΑ

Απάντηση Πλεύρη σε Κούγια: Χρέος μου να παράσχω νομική στήριξη σε γιατρούς του ΕΣΥ

Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, με αφορμή την υπόσχεσή του στουςγιατρούς του Καραμανδανείου νοσοκομείου, για την παροχή νομικής υποστήριξης. 

Απάντηση στον Αλέξη Κούγια έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για το θέμα της νομικής στήριξης των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ.

«Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω τη νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Αλέξης Κούγιας σε γραπτή δήλωσή του, έκανε λόγο για «χαμηλό επίπεδο» πολιτικών, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει: «Από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;»

Έχει προηγηθεί το αίτημα των γιατρών του Καραμανδανείου προς τον Υπουργό, να υπάρξει παρέμβαση «για τα όσα υφίστανται από την εμπλοκή τους στην υπόθεση Πισπιρίγκου». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι γιατροί συνάντησαν τον κ. Πλεύρη, στο περιθώριο του 11ου Συνεδρίου Ανάπτυξης στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Ηλιοπούλου και οι γιατροί της ίδιας κλινικής, διευθυντές ΕΣΥ Αθανάσιος Φίλιας και Κατερίνα Τριάντου, περιέγραψαν στον Υπουργό τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργικής και άλλης φύσεως που έχει προκαλέσει η υπόθεση αυτή στην κλινική τους αλλά και την ηθική και οικονομική βλάβη που υφίστανται οι ίδιοι από τις συνεχόμενες κλήσεις για καταθέσεις και άλλα. Στην υπόθεση Πισπιρίγκου έχουν κληθεί ως μάρτυρες και έχουν εμπλακεί στην υπόθεση 18 άτομα (γιατροί–νοσηλευτές) του Καραμανδανείου.

«Την πρώτη φορά νοικιάσαμε πούλμαν και πήγαμε όλοι μαζί στην Αθήνα για τις ανακρίσεις. Σκεφτείτε όταν κάθε τόσο καλούμαστε για ανακρίσεις και καταθέσεις τι πρόβλημα δημιουργείται πίσω στην Κλινική. Δεν περισσεύουμε ως προσωπικό. Μόλις που καλύπτουμε τις εφημερίας και τα ιατρεία. Είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν ξεπερνάμε τους επτά. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει πίσω όταν πρέπει να μετακινούμαστε στην Αθήνα. Αδειάζει η Κλινική. Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά πίσω;» δήλωσε η κυρία Ηλιοπούλου στην «Πελοπόννησο».

Το δεύτερο θέμα που έθεσαν οι γιατροί αφορά το οικονομικό αλλά και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους. «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας: Επίθεση κατά Πλεύρη για τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδανείου

Δίκη Πισπιρίγκου: Κατέθεσε η νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας - «Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέει λίγο πριν την κατάθεσή του ο άνθρωπος που διέκρινε «σύνδρομο Μινχάουζεν»