Υπουργείο Υγείας: Τι θα γίνει με τη στέγαση των υγειονομικών που μετακινούνται στα νησιά

Λύσεις για το στεγαστικό πρόβλημα των γιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα, αναζητούν τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού. 
Δρέττα - Κοτανίδου
Η Ιωάννα Δρέττα και η Αναστασία Κοτανίδου
Υπ. Υγ.
1'

Η παροχή στέγης στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου και της υπουργού Τουρισμού, Ιωάννας Δρέττα, την Παρασκευή (02/06/2023) στο υπουργείο Υγείας.

Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, εξετάστηκαν τρόποι, με τους οποίους ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα θα αξιοποιηθούν, ώστε να στεγάσουν τους υγειονομικούς που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας παραμένει η άμεση λύση του στεγαστικού ζητήματος, σε συνέχεια και της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε και αφορά στη θέσπιση οικονομικού κινήτρου 1.800 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και 1.200 ευρώ σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που μετακινείται για την κάλυψη αναγκών σε συγκεκριμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της επικράτειας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή