ΥΓΕΙΑ

Μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών: Οι επιπλέον αμοιβές για την κάλυψη κενών

γιατροί
Οι μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού παρατείνονται και μετά την έκτακτη φάση της πανδημίας
INTIME NEWS

Επιπλέον 1.800 ευρώ το μήνα σε γιατρούς και 1.200 ευρώ σε νοσηλευτές, οι οποίοι μετακινούνται από τις θέσεις τους σε άλλα νοσοκομεία για την κάλυψη κενών, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Οικονομικό κίνητρο για τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών, προκειμένου να καλύπτονται κενά σε νοσοκομεία, δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη (25/01/2023), στη Βουλή.

Ειδικότερα, προβλέπεται επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ το μήνα στους γιατρούς και 1.200 σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους προσωρινά, σε άλλες νοσηλευτικές δομές. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται και αποζημιώνονται μετακινήσεις, τόσο στα νησιά όσο και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, από νοσοκομεία που έχουν πλήρη κάλυψη, επιβραβεύοντας τους γιατρούς και το προσωπικό που θα μετακινηθεί.

Οι μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού παρατείνονται και μετά την έκτακτη φάση της πανδημίας. Σκοπός της ρύθμισης, είναι η συμπλήρωση του νομικού πλαισίου που διέπει την κινητικότητα του υγειονομικού προσωπικού, που υπηρετεί σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του εν λόγω προσωπικού, αλλά και να διασφαλιοτεί η εύρυθμη λειτουργία των φορέων προέλευσης και υποδοχής.

Διαβάστε επίσης:

«Υγεία Μπροστά»: Στην Κρήτη η παρουσίαση του εθνικού προγράμματος πρόληψης

Επείγουσα μεταφορά βρέφους στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς

ΣΦΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου και οι προκλήσεις για την Ελλάδα