ΥΓΕΙΑ

Διοίκηση νοσοκομείου «Μεταξά»: Κανονικά λειτουργεί η Μονάδα Μαστού

Νοσοκομείο "Μεταξά"
INTIME NEWS

Ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», Σαράντου Ευσταθόπουλου. 

Κανονικά λειτουργεί η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου Μεταξά, τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου, επανερχόμενη στο θέμα που προέκυψε μετά από καταγγελία εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή, Σαράντο Ευσταθόπουλο, «τόσο τα εξωτερικά ιατρεία όσο και τα χειρουργεία της Μονάδας Μαστού λειτουργούν κανονικότατα! Για αυτό και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες που χρειάζεται να λάβουν ιατρικές συμβουλές από εξειδικευμένο και έμπειρο Χειρουργό Μαστού».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Νοσοκομείου Μεταξά από την 7η Νοεμβρίου, εντούτοις συνεχίζεται σκοπίμως η αναπαραγωγή της εν λόγω ψεύδους είδησης».

«Η διασπορά fake news περί λουκέτου στη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά, εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες! Συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα την προσπάθεια για συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεταξά, των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ογκολογικούς ασθενείς μας και των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού μας» προσθέτει.

Ο αν. διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος

Ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου είχε καταγγείλει ότι σε κλείσιμο οδηγείται η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου Μεταξά, καθώς «λειτουργεί υποστελεχωμένη και με τη συνδρομή της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και περιστασιακά κάποιων ειδικευομένων ιατρών». «Παρά τις άοκνες οχλήσεις προς τη Διοίκηση και το Υπουργείο για την πλήρη στελέχωση της Μονάδας Μαστού με ειδικό προσωπικό για να μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ασθενών, τίποτα δεν έγινε και τίποτα δεν τελεσφόρησε με αποτέλεσμα τελικά την παραίτηση και της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και την παύση της λειτουργίας της κλινικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύλλογος.

Για το θέμα, αναρτήθηκε κείμενο ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών από πρωτοβουλία γυναικών που ζητεί μεταξύ άλλων, την άμεση στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Μαστού. Σχολιάζοντας τη συλλογή υπογραφών, η διοίκηση του Μεταξά αναφέρει: «Επειδή τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένους κύκλους συνδικαλιστών και ΜΜΕ, καθώς και "πρωτοβουλίας" συλλογής υπογραφών για να ανοίξει ξανά η δήθεν κλειστή Μονάδα Μαστού, ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά λειτουργεί κανονικά».

Σχετικές ειδήσεις