ΥΓΕΙΑ

Η ΠΕΦ για τον ΣΦΕΕ

Η ΠΕΦ για τον ΣΦΕΕ

Επιστολή σχετικά με το δημοσίευμα του newsbomb.gr για την καίρια παρέμβαση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) προκειμένου να σωθεί ο κλάδος και οι 8.500 εργαζόμενοι σε αυτόν λάβαμε από τον πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Δημήτρη Δέμο.

Στην επιστολή του, ο κ. Δέμος τονίζει ότι το σχόλιο περί «χειμερίας νάρκης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος» -με το οποίο καταλήγει το ρεπορτάζ- δεν ανήκει στην ΠΕΦ, πράγμα απολύτως αληθές όσο και απόλυτα σαφές από το δημοσιευμένο κείμενο. Το ρεπορτάζ, στην επίμαχη τελευταία παράγραφο, εκφράζει εύλογη δημοσιογραφική κριτική για την απουσία πρωτοβουλιών του ΣΦΕΕ, με αφορμή τις διαρκείς και αποτελεσματικές παρεμβάσεις της ΠΕΦ όλο αυτό το διάστημα. Η κριτική αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται στην ΠΕΦ, η οποία δικαιούται σε κάθε περίπτωση να διαφωνεί με τα δημοσιογραφικά μας συμπεράσματα, χωρίς βέβαια αυτό να στερεί από το newsbomb.gr το δικαίωμα της άποψης και κριτικής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος του portal σας, με τίτλο "Εγκληματούν εις βάρος 8.500 εργαζομένων" που αναρτήθηκε στις 13/06/2012, ώρα 18:17, και σε συνέχεια ενημερωτικής συνάντησης που έγινε με μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και δημοσιογράφους το μεσημέρι της ίδιος ημέρας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής, αναφορικά με την ακροτελεύτια παράγραφο του κειμένου:

Σε όλη τη διάρκεια αυτής της εποικοδομητικής συνάντησης ουδέποτε αναφέρθηκαν σχόλια αυτού του περιεχομένου ούτε από τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ούτε από δημοσιογράφους και επιπλέον ο ΣΦΕΕ αναφέρθηκε μόνον στις κοινές προσπάθειες που κάνουν από κοινού οι δύο Σύνδεσμοι, για το θέμα των ομολόγων.

Επιπλέον στη λογική της κοινής προσπάθειας μαζί με το ΣΦΕΕ βρισκόμαστε τους τελευταίους μήνες και με την προηγούμενη και κυρίως με τη νέα διοίκηση, αφού τα κοινά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο εντείνονται ημέρα με την ημέρα. Από την αποτίμηση των τελευταίων δύο μηνών είναι σαφές ότι έχουν αναληφθεί περισσότερες από ποτέ πρωτοβουλίες, και από την πλευρά του ΣΦΕΕ και από την πλευρά της ΠΕΦ, τις οποίες "συνυπογράφουν" και οι δύο πλευρές, αναδεικνύοντας μια έντονη και δυναμική κινητικότητα του κλάδου. Ως εκ τούτου το πνεύμα της ακροτελεύτιας παραγράφου δεν απηχεί την πραγματικότητα, η οποία βρίσκεται ακριβώς στο αντίθετο άκρο και προφανώς οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση».