ΥΓΕΙΑ

Κοινές δράσεις υπουργείου Υγείας - Αρχιεπισκοπής

Κοινές δράσεις υπουργείου Υγείας - Αρχιεπισκοπής

Συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή για την υποστήριξη δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, συζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στη σημερινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δηλαδή δράσεις οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και δραστηριότητες του υπουργείου Υγείας που είναι σε εξέλιξη, και μπορούν να έχουν την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν με επιτυχία.

Στον τομέα των προνοιακών ιδρυμάτων παρά το γεγονός ότι υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα ιδρύματα αυτά θα εκπληρωθούν, όμως με πίστωση χρόνου, λόγω δυσκολίες ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο οργανισμός.

Σε ερώτηση για το κλίμα της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι «το κλίμα ήταν άριστο. Κάθε φορά που συναντάται κανείς με τον Μακαριότατο, λειτουργεί υπό το κράτος της νηφαλιότητας, της σεμνότητας, της ηρεμίας, αλλά κυρίως της σύνεσης και της σωφροσύνης, αρετές οι οποίες τον διακρίνουν».