ΥΓΕΙΑ

Παραίτηση Αμπατζόγλου από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Παραίτηση Αμπατζόγλου από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Παραίτηση υπέβαλε χθες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εξαιτίας της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που επικράτησε στην εξάωρη χθεσινή Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών.

Σε δήλωσή του ανέφερε «Μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατον να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θέτω την παραίτηση μου στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου» .

Ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε την παραίτηση του εξαιτίας του κλίματος όξυνσης που επικράτησε στη συνέλευση, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθηνών, Πειραιώς και Αχαΐας, διαχώρισαν τη θέση τους από την απόφαση για αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου και ανακοίνωσαν ότι θα αποφασίσουν, μετά από Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους.

Αφορμή για την διαφορετική στρατηγική των παραπάνω συλλόγων ήταν έγγραφο που παρουσίασε το Δ.Σ. στη Συνέλευση, σύμφωνα με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει τις οφειλές του Ιουνίου, την ερχόμενη εβδομάδα,

Υπενθυμίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου και την παρακολούθηση των εξελίξεων, για αναστολή της κινητοποίησης.

Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν:

1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.

2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»

3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.

4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.