ΥΓΕΙΑ

Σταδιακή εξόφληση φαρμακοποιών αν δώσουν πάλι πίστωση

Σταδιακή εξόφληση φαρμακοποιών αν δώσουν πάλι πίστωση

Σταδιακή εξόφληση των φαρμακοποιών ως τα μέσα Νοεμβρίου, αποφάσισαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, σε σύσκεψη που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων για τα οικονομικά των ασφαλιστικών οργανισμών ως το τέλος του έτους.

Προϋπόθεση για την εξόφληση των φαρμακοποιών όμως, είναι να επανέλθει η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι ασθενείς να μπορούν να παίρνουν τα φάρμακά τους, καταβάλλοντας μόνο τη συμμετοχή τους.

Με βάση τις εκτιμήσεις για την εισροή πόρων στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από τις εισφορές, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον κλάδο των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα:

  • Στις 12 Σεπτεμβρίου θα εξοφληθεί ο Ιούνιος του 2012.
  • Στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου.
  • Στις 12 Δεκεμβρίου θα εξοφληθεί ο Σεπτέμβριος του 2012.
  • Στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011, θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του ανωτέρω χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους.