ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφες ενυδατώνουν τον οργανισμό

Ποιες τροφες ενυδατώνουν τον οργανισμό

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που τα κάνει ιδιαίτερα δροσιστικά συμβάλλοντας στη φυσική ενυδάτωση του οργανισμού.

Δείτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες

Αγγούρια
Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από κάθε άλλο τρόφιμο αγγίζοντας ένα ποσοστό 95% ενώ παρέχουν στον οργανισμό χρήσιμες φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (περίπου το 6% της ημερήσιας δόσης).

Καρπούζι
Με περιεκτικότητα σε νερό 92%, το καρπούζι εκτός από ενυδατικό παράλληλα είναι θρεπτικό και αντιοξειδωτικό, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, ενυδατώνοντας τον οργανισμό και προσφέροντας προστασία από καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Φράουλες
Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενώ περιέχουν 91% νερό, καθώς και φυλλικό οξύ το οποίο εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων.

Σαλάτα
Ενυδάτωση χωρίς θερμίδες, αφού η σαλάτα περιέχει 92% νερό και μόλις 15 θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο το οποίο που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και του δέρματος.