ΥΓΕΙΑ

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market

Νέο μέτωπο ανοίγει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αφορμή το tool-kit του ΟΟΣΑ που προβλέπει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ακόμη και σε super-markets.


Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει έτοιμος να φέρει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, μαζί με την απελευθέρωση της πώλησης ψωμιού και την επέκταση του χρόνου ζωής του γάλακτος, ωστόσο σε αυτή την προοπτική φέρεται να αντιδρά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας αφενός να μην ανοίξει η αγορά ή, αν αυτό συμβεί, να προβλέπεται τουλάχιστον η παρουσία φαρμακοποιού στους χώρους πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, οι δύο υπουργοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους κατά το «μίνι υπουργικό» συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μαξίμου, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Τίθεται θέμα δημόσιας υγείας» σημείωσε το πρωί σε συνέντευξή του, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μετά τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ αλλά και την αδιάκριτη εισαγωγή των αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων στη Δημόσια Υγεία, εμφανίζεται τώρα διστακτικός! Η αιτία εντοπίζεται στο φόβο που έχει η κυβέρνηση έναντι του σεναρίου να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στο χώρο της Υγείας. Άλλωστε, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία μετακίνησής τους στο ΕΣΥ, και το τελευταίο που επιθυμεί ο κ. Γεωργιάδης είναι να βρεθεί απέναντι και σε «λουκέτο» στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας για την προώθηση των συγκεκριμένων αλλαγών ενώ σε αντίστοιχες δηλώσεις για την εφαρμογή του tool-kit έχει προβεί, κατά το παρελθόν, και ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο, καθώς η παράμετρος του πολιτικού κόστους ζυγίζει όλο και περισσότερο, ενόψει και εκλογών, στην κυβέρνηση, ουδεμία βεβαιότητα υπάρχει για την προώθηση των εν λόγω μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και οι αντιφάσεις του κ. Γεωργιάδη

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force

Ο Άδωνις εξετάζει να «κόψει» πάνω από 1.000 αποζημιούμενα φάρμακα

Με κυρώσεις απειλούνται οι γιατροί για το πλαφόν στις συνταγές

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μείωση του ορίου συνταγογράφησης

Πρωτοφανές: «Ντελίβερι» φαρμάκων από ταχυδρόμους!

Ανεμβολίαστα τα περισσότερα από τα θύματα της γρίπης

Το 40% των Ελλήνων κόβει από το φαγητό, για να αγοράσει φάρμακα!

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων