ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Από τον Ιούλιο εκκρεμούν πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς

ΙΣΑ: Από τον Ιούλιο εκκρεμούν πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς

Ο ΕΟΠΥΥ έχει να πληρώσει από τον Ιούλιο του 2013 το98,7% των γιατρών σε ιατρικές πράξεις και το 39% των γιατρών σε ιατρικές επισκέψεις, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ διαψεύδει και τη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός είχε δηλώσει κατηγορηματικά στις 11/1/2014 ότι «ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει σε 2 μήνες τις επισκέψεις και σε 3-4 μήνες τις ιατρικές πράξεις», ενώ το ίδιο υποστήριξε και σε δελτίο Τύπου στις 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΣΑ, «ιατρικές πράξεις πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ έως και τον Αύγουστο 2013 ΜΟΝΟ στο 1,3% των γιατρών και επισκέψεις στο 61% των γιατρών, ενώ τελειώνει ο Ιανουάριος του 2014».

«Μία απλή αριθμητική φτάνει, για να προσθέσει κανείς τους 6 μήνες, και να καταλάβει ότι διανύουμε τον 7ο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «να αναλάβει τις ευθύνες τους στα λεγόμενά του και στα γραφόμενα του Οργανισμού, διότι οι αντοχές και η ανοχές των γιατρών μας έχουν εξαντληθεί». Επίσης, ζητά την άμεση εξόφληση στο σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, «έτσι όπως ορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τόσο στις τρέχουσες οφειλές όσο κα στις ληξιπρόθεσμες, χωρίς ψευτοχρονοδιαγράμματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αλλά ΜΟΝΟ με αληθινές πράξεις, με συνέπεια και συνέχεια».

Διαβάστε επίσης:

Από μέρα σε μέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο των απολύσεων