ΥΓΕΙΑ

Αύξηση 11,7% των επισκέψεων σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς

Αύξηση 11,7% των επισκέψεων σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς

Σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, της τάξεως του 11,7% σε σχέση με το 2012, διαπιστώνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.


Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα διαπραγμάτευση με τον Οργανισμό για τις νέες συμβάσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντό, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί σημειώνουν ότι παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, αύξηση κατά 11,7% σε σχέση με το 2012.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ενόψει της διαπραγμάτευσης, κάνουν επίσης σαφές ότι δεν συμφωνούν με καμία ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Συμμετοχή των γιατρών στην απεργία της 9ης Απριλίου