ΥΓΕΙΑ

Συνεχίζεται και την Τρίτη η επίσχεση των κλινικοεργαστηριακών

Συνεχίζεται και την Τρίτη η επίσχεση των κλινικοεργαστηριακών

Νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΠΙΣ, κ. Μιχάλη Βλασταράκου και εκπροσώπων όλων των φορέων των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων ορίστηκε για αύριο, Τρίτη.


Κατά τη συζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, σε σχετικό αίτημα του κ. Βλασταράκου και των κλινικοεργαστηριακών και διαγνωστικών γιατρών. Ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή πρόταση του προέδρου του ΠΙΣ, για την ενσωμάτωση στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ συνταγογραφικών οδηγιών.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της τελευταίας εβδομάδας, δηλαδή αν ξεπερνιέται το μηνιαίο πλαφόν από την 3η εβδομάδα, η δαπάνη της 4ης να μεταφέρεται στον επόμενο μήνα, για να μην πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη του. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Βλασταράκος, υπάρχει κίνδυνος με αυτό τον τρόπο, να βρεθούν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι για έναν ή δύο μήνες.

Οι γιατροί θα αξιολογήσουν τις βελτιωτικές προτάσεις που τους παρέδωσε ο υπουργός Υγείας και οι οποίες θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση. Μέχρι τότε, πάντως, η επίσχεση των κλινικοεργαστηριακών και διαγνωστικών γιατρών συνεχίζεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποσχέσεις για το clawback και το μικρό καλάθι των γιατρών