ΥΓΕΙΑ

Οι πρώτες οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων

Οι πρώτες οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων

Τις πρώτες οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων που αφορούν σε δέκα κλινικές ειδικότητες και οι οποίες θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, παρέδωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)στον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα.


Πρόκειται για τις ειδικότητες Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας, Ψυχιατρικής, Διαβητολογίας, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Νευρολογίας, Ρευματολογίας, Αγγειοχειρουργικής, Νεφρολογίας και Ενδοκρινολογίας.

Οι οδηγίες αυτές αναπτύχθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΙΣ και για την ολοκλήρωσή τους συνεργάστηκαν από κοινού οι επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών και οι αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες ανά κλινική ειδικότητα, υιοθετώντας τεκμηριωμένες διεθνείς πρακτικές.

Στόχος είναι οι συγκεκριμένες οδηγίες να συμβάλουν στον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αφού το σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ εφεξής, θα εναρμονιστεί με αυτές.

Άμεσα θα οριστεί επιτροπή που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του ΠΙΣ και του ΕΟΠΥΥ, για την παρακολούθηση και εφαρμογή των οδηγιών αναγραφής των διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την επικαιροποίηση - προσαρμογή τους σε κάθε νεότερο επιστημονικό δεδομένο.