ΥΓΕΙΑ

«Ντροπή για τα ΚΕΠΑ» λέει η Ε.Σ.ΑμεΑ

«Ντροπή για τα ΚΕΠΑ» λέει η Ε.Σ.ΑμεΑ

Παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) για τη χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης, των επιδομάτων αναπηρίας και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι αιτούντες μέχρι επιτέλους να εξομαλυνθεί το σύστημα των ΚΕΠΑ.


Η Ε.Σ.ΑμεΑ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους υποφέρουν αναίτια.

Οι παρατάσεις της συνέχισης χορήγησης των συντάξεων αναπηρίας κατά την πολύμηνη αναμονή των αιτούντων έχουν φτάσεις τις 4, χωρίς υπαιτιότητά τους όπως τονίζουν, για να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ.

«Η Ε.Σ.ΑμεΑ από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει ο χρόνος ισχύος της διάταξης να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2014, και το ζητά συνεχώς με επιστολές, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια.

Η Ε.ΣΑ.μεΑ δεν εισακούστηκε ούτε μία φορά! Το αποτέλεσμα του στρεβλού σχεδιασμού οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΠΑ της χώρας αποτυπώνεται στις τεράστιες λίστες αναμονής των αιτούντων την πιστοποίηση και αξιολόγηση της αναπηρίας τους, επιφέροντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα στη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους», τονίζει.

«Αυτή τη στιγμή μετά τη λήξη ισχύος και της τελευταίας παράτασης, όπου προστέθηκε η συνέχιση χορήγησης για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι αιτούντες την επαναχορήγηση της σύνταξής τους ή των επιδομάτων αναπηρίας ή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης βρίσκονται σε δυσμενή θέση και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις ανάγκες βιοπορισμού τους.

Το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται άλλη μια φορά στη δεινή θέση να ζητήσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ παράταση για τη χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης, των επιδομάτων αναπηρίας και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι αιτούντες μέχρι επιτέλους να εξομαλυνθεί το σύστημα των ΚΕΠΑ.

Ζητάμε άμεση ικανοποίηση του καθολικού αιτήματος του αναπηρικού κινήματος ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και αξιοπρέπειας της Πολιτείας απέναντι στους πιο φτωχούς πολίτες της» καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.ΣΑ.μεΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν τα 8 μέτρα-φωτιά του ΔΝΤ για τα νοσοκομεία

Άμεσες λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας ζητούν οι γιατροί