ΥΓΕΙΑ

Στο νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού Αθανασίου – Γρηγοράκος

Στο νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού Αθανασίου – Γρηγοράκος

Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Άγγελου Τσιγκρή, της διευθύντριας του Νοσοκομείου, του υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γιατρών και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων αποφασίστηκε:

Η μεταφορά, κατά τις προσεχείς ημέρες, των οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Παραρτήματος Γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Η πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών για τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, 5 εκ των οποίων θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, οι δύο Υπουργοί ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο ιατρό του Νοσοκομείου ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι, ανεξαρτήτως κόστους, χορηγούνται κανονικά οι φαρμακευτικές αγωγές σε όλους τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των οροθετικών. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση ασθενειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου το 2011 νοσηλεύονταν 45 ασθενείς-κρατούμενοι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων έχει ανέλθει στους 212, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων τόνισε ότι: «Κατά τις προσεχείς ημέρες θα έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα, όπου θα μεταφερθούν οι οροθετικοί κρατούμενοι, κάτι το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους».

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού» και ότι βρίσκεται «σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης στο Ε.Σ.Υ. του Ψυχιατρείου, του Νοσοκομείου Κορυδαλλού και των Ειδικών Θεραπευτικών Καταστημάτων Τοξικομανών».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση 33 κρατούμενοι ασθενείς αποφυλακίσθηκαν άμεσα, ενώ εκκρεμούν άλλες 9 αιτήσεις για αποφυλάκιση κρατουμένων ασθενών.

Σχετικές ειδήσεις