ΥΓΕΙΑ

Δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Αγ. Βαρβάρα

Δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Αγ. Βαρβάρα

Εργασίες για τη δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Ανακουφιστικής και Παρηγορητικής Φροντίδας Ασθενών στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2015, με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Για το σκοπό αυτό, επίσκεψη στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Ηλιόπουλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου «Αττικόν» Ευαγγελία Γιαννακάκου, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Βασίλης Τσιτομενέας, καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα».

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η δυνατότητα δημιουργίας της Πρότυπης Μονάδας, η οποία θα παρέχει όλο το φάσμα των υπηρεσιών ανακουφιστικής και τερματικής φροντίδας ασθενών (κλειστή ημερήσια και κατ' οίκον νοσηλεία, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ''palliative care''), ενώ θα διαθέτει και ειδικά διαμορφωμένο παιδιατρικό τμήμα. Οι υπηρεσίες αυτές θα στεγαστούν μέσα σε κτίριο της περιοχής του νοσοκομείου Γ.Ν.Δ.Α. «Αγ. Βαρβάρα».

Σχετικές ειδήσεις