ΥΓΕΙΑ

Στην Πάτρα το 2ο Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε

Στην Πάτρα το 2ο Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε

Το 2ο Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας για φοιτητές και απόφοιτους Ιατρικής πραγματοποιείται στην πόλη της Πάτρας, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό και εκθεσιακό χώρο «Αγορά Αργύρη».

Το Σεμινάριο διοργανώνει το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), σε συνεργασία με τον Καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Δημήτριο Γούμενο, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, με την επιστημονική αιγίδα των περισσότερων Ιατρικών Σχολών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Σεμιναρίου Εσωτερικής Παθολογίας της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. θα πραγματοποιηθούν κλινικά φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαδραστικές διαλέξεις και επιλεγμένα workshops με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, με μεγάλη κλινική εμπειρία και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο από Πανεπιστημιακά και Ιατρικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των συμμετεχόντων και να αποσαφηνιστούν απορίες που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε βασικά ζητήματα της Εσωτερικής Παθολογίας κατά την άσκησή της σε κλινικό επίπεδο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) ο μεγαλύτερος πανελλήνιος ιατρικός φοιτητικός σύλλογος αποτελεί μια μη Κερδοσκοπική εταιρία με πολλαπλή δραστηριοποίηση στα πλαίσια του εθελοντισμού . Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. αποτελείται από επτά παραρτήματα (ένα σε κάθε ιατρική σχολή της χώρας, αριθμεί συνολικά πάνω από 3.000 μέλη και διοργανώνει ετησίως το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε) και διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος που αποτελεί τη σπουδαιότερη επιστημονική εκδήλωση της και το μεγαλύτερο κοινωνικό θεσμό του φοιτητικού κόσμου.

Το παράρτημα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια κατέχει ένα πολύ ιδιαίτερο και συνάμα συναρπαστικό κομμάτι στην πλούσια ιστορία της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της Ιατρικής Σχολής Πατρών μέσω του μεγάλου όγκου των δραστηριοτήτων του καθώς και των συνεργασιών που έχει αναπτύξει με μεγάλο αριθμό ιατρικών επιστημονικών οργανώσεων.