ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν κρεβάτια ΜΕΘ με τη λήξη των συμβάσεων νοσηλευτών

Κλείνουν κρεβάτια ΜΕΘ με τη λήξη των συμβάσεων νοσηλευτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία, υποστηρίζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Όπως σημειώνει η ΕΝΕ, σύμφωνα με έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνονται επισήμως οι ενδιαφερόμενοι μέσω της διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν, ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης με βάση τα οριζόμενα εκ του νόμου.

Ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης, χαρακτηρίζει «ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΝΕ, Αριστείδης Δάγλας, δηλώνει ότι «με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Η ΕΝΕ διεκδικεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Σχετικές ειδήσεις