ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Θα εξαιρεθούν οι προνοιακές δομές από rebate και clawback

Υπουργείο Υγείας: Θα εξαιρεθούν οι προνοιακές δομές από rebate και clawback

Σε εξαίρεση των προνοιακών δομών από τους μηχανισμούς του rebate και του clawback προχωρά το υπουργείο Υγείας, με σχετική διάταξη την οποία θα εισαγάγει σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τονίζει ότι αναγνωρίζει το σημαντικό έργο και την κοινωνική προσφορά που επιτελούν οι προνοιακοί φορείς και γι’ αυτό έχει προβλέψει την εξαίρεση των συγκεκριμένων δομών από τους μηχανισμούς clawback και rebate.

Συγκεκριμένα για το οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», η λειτουργία του οποίου βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω οικονομικών προβλημάτων, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για το έτος 2015, ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει τα νοσήλια επτά μηνών.

Οφείλονται τα νοσήλια τριών μηνών, τα οποία θα αποδοθούν στις αρχές του 2016, ενώ δύο μήνες έχουν παρακρατηθεί για την απόδοση clawback και rebate, καθώς η εξαίρεση θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης όλων των φορέων με στόχο την απρόσκοπτη περίθαλψη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σχετικές ειδήσεις