ΥΓΕΙΑ

ΠΣΦ: Επίδομα επικίνδυνης - ανθυγιεινής εργασίας και για τους φυσικοθεραπευτές

ΠΣΦ: Επίδομα επικίνδυνης - ανθυγιεινής εργασίας και για τους φυσικοθεραπευτές

Την ένταξη των φυσικοθεραπευτών των δημοσίων ιδρυμάτων στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Με αφορμή το σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο του Δημοσίου, ο ΠΣΦ κάνει λόγο για «απαράδεκτη και προκλητική εξαίρεση» και τονίζει ότι διαιωνίζεται η αδικία σε βάρος των φυσικοθεραπευτών των δημοσίων ιδρυμάτων που δεν ελάμβαναν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς με το άρθρο 18 αναγνωρίζονται μόνο όσοι το λαμβάνουν.

«Γίνεται μια κατάφορη παραβίαση του εργατικού δικαίου και μια ρατσιστική διάκριση σε βάρος μερίδας εργαζομένων που προσφέρουν υπηρεσίες στους ίδιους χώρους, υπό τις ίδιες συνθήκες.

Η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος που έγινε κατά καιρούς από τους αρμόδιους υπουργούς δυστυχώς καταλήγει στον "κάλαθο των αχρήστων".

Ενώ το κόστος της μισθοδοσίας του Δημοσίου διευρύνεται, οι αδικίες δεν αποκαθίστανται και η προσβολή του αισθήματος δικαίου είναι κατάφορη για μια ομολογουμένως ολιγάριθμη μερίδα εργαζομένων των Δημοσίων ιδρυμάτων.

Η κατάφορη αδικία πρέπει να διορθωθεί» καταλήγει ο ΠΣΦ.

Σχετικές ειδήσεις