ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση νοσηλευτών με Πολάκη και δεσμεύσεις για αποκατάσταση αδικιών

Συνάντηση νοσηλευτών με Πολάκη και δεσμεύσεις για αποκατάσταση αδικιών

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσηλευτών στο υπουργείο Υγείας.

Η κινητοποίηση είχε ως κεντρικό αίτημα την ανάκληση της διάταξης για μείωση του επιδόματος θέσης των νοσηλευτών κατά 40%, στα 150 ευρώ, σε διάκριση με άλλες κατηγορίες προϊσταμένων τμημάτων του δημοσίου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει μείωση στο επίδομα των Προϊσταμένων Τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων και διευκρίνισε ότι πρόθεσή της είναι να μην υπάρξει καμία διάκριση. Έτσι το επίδομα θα παραμείνει στο ύψος των 250€ για όλους τους Προϊσταμένους Τμημάτων στον δημόσιο τομέα, είτε είναι νοσηλευτές είτε όχι.

Η πρόταση της ΠΑΣΥΝΟ ήταν να παραμείνει το επίδομα στα 290€ για όλους όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί. Η τελική απόφαση θα διατυπωθεί στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης (15/12/2015).

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε ότι σε δεύτερο χρόνο, το υπουργείο Υγείας θα εξετάσει την αποκατάσταση της αδικίας στο θέμα των υπερωριών και αργιών, καθώς και άλλα εργασιακά θέματα των νοσηλευτών.

Σχετικές ειδήσεις