ΥΓΕΙΑ

Παράταση στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Παράταση στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016 θα παραταθούν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή των επισκέψεων Ιουλίου – Αυγούστου, ενώ θα συνεχιστεί και η ροή πληρωμής των πράξεων-εξετάσεων. Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων-πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.

Εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) συναντήθηκαν με το νέο πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη. Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους γιατρούς, με πρωταρχικό, τη μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού, που έχει ως αποτέλεσμα «την έντονη οικονομική δυσπραγία τους», όπως είπαν, ενώ κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι «ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος».

Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει «αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου». Επίσης, σημειώνει ότι απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα την υποχρεώσει σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

Σχετικές ειδήσεις