ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Αποκλεισμός των ταμείων από τους εργαζόμενους την Τετάρτη

Ευαγγελισμός: Αποκλεισμός των ταμείων από τους εργαζόμενους την Τετάρτη

Οι ασθενείς που θα προσέλθουν στη γενική εφημερία του Ευαγγελισμού, την Τετάρτη (28/01/2016) δεν θα πληρώσουν για εξετάσεις, καθώς το σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΝΕ) θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια.

«Είναι πια πασίγνωστο ότι οι ασθενείς - ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι, άνεργοι - πληρώνουν όλο και περισσότερα για να βρουν την υγειά τους ακόμη και στα "δημόσια" Νοσοκομεία. Εξωτερικοί ασθενείς άμεσα ή έμμεσα μέσω των χρεοκοπημένων (από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών) ταμείων, πληρώνουν παχυλά για φάρμακα και πανάκριβες εξετάσεις. Tο ίδιο ισχύει βέβαια και για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Και μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να κατήργησε το επαίσχυντο "5ευρο εισιτήριο" στα νοσοκομεία, ωστόσο ήδη πολλές από τις εξετάσεις εξαιρούνται από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων και πληρώνονται απευθείας από την τσέπη μας!» αναφέρει το ΣΕΝΕ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Παράλληλα, έπειτα από το συνεχιζόμενο κλείσιμο τμημάτων, εργαστηρίων αλλά της μη επιδιόρθωσης ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία (λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης) ολόκληρο πλέγμα εξετάσεων περνάει καθαρά και αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα! Αποδείχτηκε αυτό που προ τριετίας καταγγείλαμε ότι το κλείσιμο νοσοκομείων στo κέντρο της Αθήνας, που επιτελούσαν σημαντικό έργο (πχ. Πολυκλινική, Πατησίων, το 7ο όπως & το 3ο θεραπευτήριο ΙΚΑ) μαζί με το κλείσιμο χιλιάδων κρεβατιών, εκατοντάδων τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών πανελλαδικά, είναι δώρο στους εργολάβους και μεγαλέμπορους της υγείας, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεχίζει να υλοποιεί και αυτή η συγκυβέρνηση με τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικα.

Με το νόμο για την "ολοήμερη λειτουργία" νέα χαράτσια καθιερώθηκαν ήδη, ενώ ταυτόχρονα, μειώθηκαν δραματικά τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες, πχ. στον Ευαγγελισμό πάνω από 50% την τελευταία πενταετία. Η κυβέρνηση απομυζά ζεστό χρήμα από τους ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο προκειμένου να καλύψει δαπάνες για τις οποίες έχουμε πληρώσει όλοι μας δυο και τρεις φορές (με άμεσους κι έμμεσους φόρους και με κρατήσεις).

Το Σωματείο μας, μπροστά σ’ αυτή την λαίλαπα, αποφάσισε να γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου ώστε κανείς εργαζόμενος – άνεργος – ανασφάλιστος – συνταξιούχος (και εργαζόμενος του Ευαγγελισμού) που προσέρχεται στη Γενική Εφημερία να μην πληρώσει για εξετάσεις».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού καλούν ασθενείς και υγειονομικούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και «να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη εμπορευματοποίηση της υγείας, κανείς να μη δεχθεί να γίνει "εισπράκτορας χαρατσιών" σε βάρος των λαϊκών οικογενειών».

«Όλοι μαζί, ενωμένοι να χαράξουμε τη δική μας γραμμή αντίστασης! Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα όλων μας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» καταλήγει το σωματείο των εργαζομένων.

Σχετικές ειδήσεις