ΥΓΕΙΑ

Φυσικοθεραπευτές: Προς αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ

Φυσικοθεραπευτές: Προς αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι φυσικοθεραπευτές, ζητώντας την κατάργηση του clawback και τη σύναψη νέας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.

Η αναστολή θα τεθεί σε εφαρμογή, αν αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου για:

1) την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων από τις δυο πλευρές για την ουσιαστική κατάργηση του clawback και των επιστροφών που στερούν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας,

2) τη σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) που θα επιτρέπει στο συμβεβλημένο Φυσικοθεραπευτή να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του.

Ο κλάδος παραμένει σε εγρήγορση, προσθέτει ο ΠΣΦ και τονίζει: «Φτάνει πια η ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών για 6 μήνες το χρόνο από τους Φυσικοθεραπευτές. Όποιο παραπεμπτικό εκτελείται να αποζημιώνεται».

Σχετικές ειδήσεις