ΥΓΕΙΑ

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την υγεία

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την υγεία

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, αναφερόμενος στην απάντηση του υπουργείου Υγείας για τη «Μαύρη Βίβλο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Υγεία» που παρουσίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της εβδομάδας.

«Δεν πέρασαν 48 ώρες από την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου στην Υγεία στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα ψέματα συνεχίζονται. Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχεται ότι 37 (δηλαδή το 86%) από τις 43 προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και μόνος σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας! Και απαντά μόνο στα 6» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει:

«Πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου:

1. Προσλήψεις – Παραδέχεται ότι το 2015 δεν έγινε καμία! Αντίθετα, καθυστέρησε να προκηρύξει τις 500 θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ).

2. Ανασφάλιστοι – Είναι πλήρως καλυμμένοι από τον Ιούνιο του 2014. Επισυνάπτονται οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που είχαν εκδοθεί επί Κυβερνήσεώς μας. Ο νοών νοείτω!

3. Ελλείψεις Κέντρων Υγείας – Πλήρης ομολογία της χρεοκοπίας του συστήματος! Και τώρα προσδοκούν να σώσουν την κατάσταση οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και η Πυροσβεστική!!!

4. Χρηματοδότηση Νοσοκομείων – Παραδέχεται ότι το 2015 δόθηκαν 260 εκατ. ευρώ λιγότερα. Θα... σώσουν την κατάσταση το 2016!

5. Ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αντί για 1,3 δισ. αναφέρει ότι είναι 1,202 δισ.! Και το αποδίδει στα capital controls. Tι πιο επίσημη ομολογία;

6. Ψυχιατρική μεταρρύθμιση – Στις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στρατηγικό σχέδιο στις Βρυξέλλες σε δύο μήνες και στις 18 Φεβρουαρίου ότι το έχει ήδη καταθέσει! Τί από τα δύο ισχύει;

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα» καταλήγει ο κ. Κέλλας.

Σχετικές ειδήσεις