ΥΓΕΙΑ

Παπαρήγα: Ψίχουλα τα 100 εκατ. για την κάλυψη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων

Παπαρήγα: Ψίχουλα τα 100 εκατ. για την κάλυψη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων

Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι απολύτως ενταγμένο στη φιλοσοφία του τρίτου μνημονίου και των προηγούμενων, τόνισε από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μάλιστα, το σχέδιο νόμου «περιέχει το σκελετό μέσα στον οποίο θα περάσουν αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και στον τομέα της υγείας, προκειμένου να πάρετε καλό βαθμό στην αξιολόγηση, ή να πετύχετε συμφωνία για το χρέος», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Ως προς την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι «τα 100 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την κάλυψη των τουλάχιστον 2,5 εκατ. ανασφάλιστων είναι ψίχουλα, τη στιγμή κατά την οποία σημαντικό μέρος των ασφαλισμένων δεν μπορεί να καλύψει τη συμμετοχή του στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις».

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε ως «μια από τις χειρότερες μορφές συγκαλυμμένης επιχειρηματικότητας» τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου και προβλέπει συμπράξεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε τη ρύθμιση για το νοσοκομείο Θήρας, «μοντέλο ιδιωτικοποίησης των κρατικών νοσοκομείων».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η μόνη πολιτική στην υγεία που λειτουργεί υπέρ του λαού, είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους όσοι κατοικούν στη χώρα, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, τη θρησκεία ή την κοινωνική τάξη από την οποία προέρχονται.

Σχετικές ειδήσεις