ΟΕΝΓΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδρανοποιεί» τους γιατρούς ενόψει ασφαλιστικού και μεταφοράς αποθεματικών στην ΤτΕ

Newsbomb

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενη διοίκηση, η ΔΗΠΑΚ, η οποία ήρθε πρώτη στις πρόσφατες εκλογές.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, στη συνεδρίαση της 20ης Απριλίου, δεν κατάφερε να συγκροτηθεί σε σώμα, δεν εξέλεξε Εκτελεστική Επιτροπή, ούτε και προεδρείο, με αποκλειστική ευθύνη του Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ), καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ, η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, «κατά τη συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ το ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) έφτασε στο σημείο να κάνει νέες ερμηνείες στον τρόπο εκλογής της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ανακάλυψε ότι η τρίτη δύναμη (ΜΕΤΩΠΟ/ ΣΥΡΙΖΑ) με 49 ψήφους μπορεί να έχει περισσότερες έδρες στην Εκτελεστική Επιτροπή από την πρώτη δύναμη (ΔΗΠΑΚ) που έχει 53 ψήφους! Μαζί με τα μαθηματικά του Κατρούγκαλου, που εμφανίζει τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, έχουμε και τα μαθηματικά της παράταξής του που κάνουν το 49 μεγαλύτερο του 53! Μάλιστα, κάνουν και συστάσεις νομιμοφροσύνης στην πολιτική του Υπουργείου σε όσους πάρουν θέση στο προεδρείο! Πρόκειται για τα γνωστά πλέον σε όλους παιχνίδια με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών του πρόσφατου Συνεδρίου που ανέδειξε τη ΔΗΠΑΚ σε πρώτη δύναμη» αναφέρει η ΔΗΠΑΚ.

Έτσι, με αποκλειστική ευθύνη του Μετώπου, η ΟΕΝΓΕ μένει χωρίς προεδρείο σε μια κρίσιμη στιγμή κινητοποιήσεων. Παροπλίζεται και αδρανοποιείται «τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταθέσει το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και μόλις το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος (!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των νοσοκομείων, τα δικαιώματα των γιατρών και των ασθενών τους».

Αποκαλυπτικό της καταγγελλόμενης μεθόδευσης, επίσης, είναι ότι η επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, όταν «θα έχουν περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα», με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΔΗΠΑΚ απευθύνεται σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους καλεί «μαζί να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γιατρών. Να δουλεύουμε με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και να εφημερεύουμε με ανθρώπινες συνθήκες, κόντρα στην "κλαδική συμφωνία" που επιδίωκε το ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) με το Υπουργείο του και που άνοιγε το δρόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και που διαιώνιζε το άθλιο καθεστώς της εφημέρευσης.

Επαναλαμβάνουμε την καθαρή θέση μας για το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας: Αλισβερίσια και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι για τη διαμόρφωση των συσχετισμών θα μας βρουν απέναντι. Η σύνθεση του προεδρείου να αποτυπώνει τους συσχετισμούς του Συνεδρίου και μάλιστα χωρίς αποκλεισμούς. Το προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, δηλαδή στην πρώτη δύναμη αναλογεί ο πρόεδρος, στη δεύτερη ο γραμματέας, στην τρίτη ο αντιπρόεδρος.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς. Η ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) καλεί τις Ενώσεις, τα πρωτοβάθμια Σωματεία των γιατρών να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανώσουν την πάλη για τη 48ωρη απεργία, την Πρωτομαγιά, να παρεμποδίσουν τα μέτρα της λαϊκής σφαγής».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved