ΕΟΠΥΥ: Πάνω από 1,5 δισ. οι οφειλές προς τους παρόχους υγείας

Newsbomb

ΕΟΠΥΥ: Πάνω από 1,5 δισ. οι οφειλές προς τους παρόχους υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στους παρόχους υγείας, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ περισσότερα από 2 δισ. και ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ. Κοινή πεποίθηση είναι ότι αν δίδονταν οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ υγείας στον ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, ο Οργανισμός θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους υγείας, προσθέτει ο ΠΙΣ.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, στις 31 Αυγούστου 2016, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, ζήτησε να αποπληρωθούν άμεσα, τουλάχιστον, οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος και ακολούθως να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ σε αποζημίωση των παρόχων υγείας, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Υπενθύμισε ότι εκδικάζεται η αγωγή που έχει κάνει ο ΠΙΣ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέχρι το 2012, η οποία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (κυρίως λόγω της αποχής των δικηγόρων) εκδικάζεται στις αρχές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΙΣ ότι θα αποπληρωθούν άμεσα οι παροχές του Μαρτίου – σε όσους δεν έχουν αποπληρωθεί, και θα οριστικοποιηθούν οι αποζημιώσεις για τις παροχές του Απριλίου εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βλασταράκος δήλωσε ότι δεν αρκείται σε διαβεβαιώσεις, οι οποίες έχουν δοθεί και στο παρελθόν, και ζήτησε επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ και δέσμευση για την αποζημίωση των παρόχων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπερσίμη την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο ΠΙΣ αναμένει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved