Επιμένουν στη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου οι υγειονομικοί

Νewsbomb

Επιμένουν στη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου οι υγειονομικοί

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, είχαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι του Τομέα Υγειονομικών που συμμετέχουν στο ΤΣΑΥ, για το θέμα της δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του κλάδου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών του ΤΣΑΥ.

Οι υγειονομικοί ενημερώθηκαν την Πέμπτη (22/09/2016) από τον κ. Πετρόπουλο και το γενικό γραμματέα Νίκο Φράγκο, για τις συζητήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους θεσμούς, καθώς οι εκπρόσωποι των εταίρων εκφράζουν ενστάσεις για το θέμα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ., Σεραφείμ Ζήκας και η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ., Μαγδαληνή Βουδούρη.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Βλασταράκος καθώς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι τόνισαν για μία ακόμη φορά την απόφαση των Οργάνων τους για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, με τη μεταφορά της κινητής και ακίνητης περιουσίας των κλάδων αυτών.

Σημείωσαν, ότι μόνον έτσι θα μπορέσει να σταθεί όρθιο ένα Επαγγελματικό Ταμείο με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη δημιουργία και την καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών, αλλά και των εισφορών. Τόνισαν, επίσης, ότι συνταγματικά υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με τους νομικούς.

Ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις παρατηρήσεις των υγειονομικών στις συζητήσεις που γίνονται με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων Εταίρων και ότι σύντομα θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved