ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν αβοήθητοι οι ασθενείς με Πάρκινσον

Newsroom Newsroom

ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν αβοήθητοι οι ασθενείς με Πάρκινσον

Την «ΕΣΥφάγο κυβέρνηση των παπατζήδων» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή αυτή τη φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Πάρκινσον, καθώς και τις αεροδιακομιδές από τη Σαντορίνη οι οποίες συνεχίζονται παρά τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

«Δωρεάν Υγεία με το χέρι στην τσέπη» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και βάζει στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «περιμένουμε μάταια την αντίδραση του «χαμογελαστού χωρίς λόγο» Πρωθυπουργού για την εικόνα αποσύνθεσης του ΕΣΥ.

Για τους ασθενείς με Πάρκινσον, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: «Σε προχωρημένο στάδιο η Νόσος του Πάρκινσον εμφανίζει δυσκαμψίες, βραδυκινησία, τρόμο και έντονη υπερκινησία. Όταν εξαντλούνται τα όρια της φαρμακευτικής αγωγής σαν μοναδική λύση στο πρόβλημα της πάθησης του ασθενούς είναι η εμφύτευση ηλεκτροδίων στον υποθάλαμο πυρήνα του εγκεφάλου αμφοτερόπλευρα.

Η εμφύτευση νευροδιεγέρτη εγκεφάλου με μπαταρία μακράς διάρκειας ζωής (>20ετών) και με τα συνοδά ηλεκτρόδια γίνεται από Δημόσια Νοσοκομεία (Νευροχειρουργικές κλινικές). Η κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ περίπου 35.000 ευρώ, εγκρίνεται από το ΚΕΣΥ (σας κοινοποιούμε σχετική έγκριση).

Όμως οι Ασθενείς ταλαιπωρούνται πολλούς μήνες καθότι τα Ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον και δεν αναλαμβάνουν την αγορά των υλικών και την εμφύτευση.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει ούτε ευρώ στα Νοσοκομεία αν και καλύπτει την δαπάνη, καθότι "χρωστάει και της Μιχαλούς".
Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται στη λίστα αναμονής τρεις Ασθενείς. Στα Νοσοκομεία της Χώρας είτε για εμφύτευση είτε για αλλαγή μπαταρίας είναι στη λίστα αναμονής πάνω από 100 Ασθενείς. Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην εμφύτευση λόγω κόστους. Την καθυστέρηση την πληρώνουν οι Ασθενείς, οι οικογένειες και βέβαια επιβαρύνονται συνεχώς τα Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της Νόσου».

Αναφορικά με το νοσοκομείο Σαντορίνης, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι είναι το πρώτο που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία στο ΕΣΥ και συνεχίζει: «Η ΑΕΜΥ ΑΕ, το στοίχημα ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης, είναι μονομετοχική εταιρεία, αλλά η Διοίκησή της ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή της να καταλήξει στο χρηματιστήριο.

Η αριστερή κυβέρνηση, πέραν των υπηρεσιών Αποκατάστασης και το Νοσοκομείο Σαντορίνης ετοιμάζεται να παραχωρήσει στην ΑΕΜΥ ΑΕ την Ψυχική Υγεία, Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες. Σε μια από τις επόμενες διαπραγματεύσεις με το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ θα τεθεί ζήτημα (εκ των υστέρων θα μάθουμε όπως με τα κόκκινα δάνεια) από την ίδια την κυβέρνηση ένταξής της στο χρηματιστήριο, ως πολυμετοχική εταιρεία.

Εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Χαρακτηρίσαμε τον Πρωθυπουργό Μαυρογιαλούρο και υβριστή τον κ. Πολάκη. Δικαιώνονται οι χαρακτηρισμοί μας για την ΕΣΥφάγο κυβέρνηση των παπατζίδων.

Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας των χειρουργείων.

Η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αρνείται να δώσει σχετική βεβαίωση καταλληλότητας, καθότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα απόλυτα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων για την διασφάλιση της υψηλής καθαριότητας του χειρουργείου. Δεν διαθέτει επίσης πιστοποιημένο Τμήμα Αποστείρωσης και το Τμήμα Αιμοδοσίας τώρα είναι υπό σύσταση.

Ως εκ τούτω έως τώρα έγιναν λίγα μικροχειρουργεία με κίνδυνο της ζωής των χειρουργημένων Ασθενών σε περίπτωση επιπλοκής. Τα μικροχειρουργεία μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών.

Δεν διαθέτει το πολυδιαφημισμένο Νοσοκομείο Σαντορίνης Αξονικό Τομογράφο.
Ακόμη και ο Υπέρηχος κατά περίεργο τρόπο είναι πολύ καιρό χαλασμένος. Αντέχει μόνο ο παλαιός Υπέρηχος του Κέντρου Υγείας.

Το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών.

Το διπλανό Ιδιωτικό Πολυιατρείο που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο, κάνει χρυσές δουλειές.

Αναλαμβάνει παράνομα Αεροδιακομιδές. Πρόσφατα του έδωσαν άδεια 24ωρης Νοσηλείας. Το κόστος των Αεροδιακομιδών επιβαρύνει το Κράτος (πάνω από 10.000ευρώ) και ο ιδιώτης εισπράττει αποζημίωση από την Κάρτα Υγείας των τουριστών πάνω από 6.000 ευρώ. Πού είναι το Νοσοκομείο να αναλάβει τις Αεροδιακομιδές; Επιτρέπεται τις αεροδιακομιδές να κάνει το Ιδιωτικό μαγαζί της υγείας; Γιατί το ιδιωτικό πολυιατρείο σουλατσάρει με φορεία στο Νοσοκομείο, «ψαρεύοντας» ασθενείς κάτι που απαγορεύεται; Παράδειγμα το Σάββατο 25/9/2016 που έγινε σάλος.

Παρασκευή 16/9/2016. Μαλαισιανή τουρίστρια τραυματίστηκε σε ατύχημα στην Καλντέρα την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες. Βρέθηκε στο Ιδιωτικό Πολυιατρείο και από εκεί κανονίστηκε η αεροδιακομιδή της σαν να μην υπάρχει Νοσοκομείο στο νησί. Μεγάλη παρανομία. Ακόμη ο Μαλαισιανός πράκτορας ταξιδίων ψάχνει γιατί το Ιδιωτικό Πολυιατρείο πήρε αποζημίωση από την κάρτα υγείας της τουρίστριας για την αεροδιακομιδή. Έχει να μας πει κάτι ο λαλίστατος κ. Πολάκης;

Οι αεροδιακομιδές εφέτος είναι της ίδιας συχνότητας με πέρυσι που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας.

Μια όμως αεροδιακομιδή που θα μείνει αξέχαστη και για την οποία ακόμη είναι σοκαρισμένη η Ασθενής.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016. Προσήλθε Γυναίκα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με πόνους στην κοιλιά. Η διάγνωση των Ιατρών της ΑΕΜΥ ήταν αιμορραγία στην κοιλιά από εξωμήτριο κύηση με τιμή χοριακής 200!!! Αμέσως δόθηκε εντολή για αεροδιακομιδή παρά τις ενστάσεις των Ιατρών του ΕΣΥ ότι πρόκειται για ωαγωγική έκτρωση και ως εκ τούτω δεν απαιτούνταν αεροδιακομιδή.

Τελικά αεροδιακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Κρήτης από όπου πήρε αμέσως εξιτήριο. Οι Ιατροί της Κρήτης ακόμη γελάνε με την τσάμπα αεροδιακομιδή».

Σε σχέση με τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι σε 29 Δήμους όλης της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 140 Δήμους δεν υπάρχει Καρδιολόγος, σε 110 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 70 Δήμους έμειναν χωρίς Παιδίατρο». Οι ασφαλισμένοι δε, καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για εργαστηριακές εξετάσεις και συμμετοχή στα φάρμακα: «Οι Ασφαλισμένοι πληρώνουν τον Ιατρό και το μεγαλύτερο ποσοστό των φαρμάκων (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τη διαφορά μεταξύ γενοσήμων -που εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ- και πρωτοτύπων). Πληρώνουν συμμετοχή στις Εργαστηριακές και Διαγνωστικές εξετάσεις. Ένας απλός αιματολογικός έλεγχος ρουτίνας στον Ιδιωτικό Τομέα στοιχίζει 50 ευρώ συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Όμως οι ασθενείς πληρώνουν και στα επείγοντα των Νοσοκομείων καθότι απαραίτητες εξετάσεις είναι εκτός λίστας κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί στο «καραβάνι της σωτηρίας της δημόσιας υγείας», το οποίο στις 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει από το ΕΚΑΒ στις 07:00 και θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας, για να καταλήξει μετά από πορεία 10 χιλιομέτρων στο υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved