ΥΓΕΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σπας ποτέ σπυράκι στο «τρίγωνο του κινδύνου». Μπορεί να σε σκοτώσει!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην σπας ποτέ σπυράκι στο «τρίγωνο του κινδύνου». Μπορεί να σε σκοτώσει!

Είναι γνωστό πως κάθε δερματολόγος συμβουλεύει να μην σπάμε τα σπυράκια στο πρόσωπο μας γιατί κινδυνεύουμε να πάθουμε μόλυνση και να βγούνε περισσότερα ή ακόμα και να αφήσουμε κάποια μόνιμη ουλή.

Και μπορεί πολλοί να μην μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό, αγνοώντας τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο στο σώμα μας και συγκεκριμένα στο πρόσωπό μας στο οποίο απαγορεύεται να επέμβουμε όσο και αν το θέλουμε!

Και αυτό γιατί ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από (ένα σημάδι και ) ό,τι (άλλο) φαντάζεστε! Δεν το αποκαλούν άλλωστε τυχαία «τρίγωνο του κινδύνου»!

Στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου μας, όπως επισημαίνουν διακεκριμένοι δερματολόγοι, ενδεχόμενη μόλυνση μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπλοκές, οδηγώντας ακόμα και στο θάνατο.

triangle2

Το «τρίγωνο του κινδύνου» περιλαμβάνει μέρος των ματιών, τη ράχη της μύτης, τις γωνίες του στόματος και το άνω χείλος. Σε αυτά τα σημεία, τα αιμοφόρα αγγεία συνδέονται με το πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν άμεσα τον εγκέφαλο. Πιο απλά, οποιαδήποτε ασυνήθιστη… δραστηριότητα (π.χ. μόλυνση) στο «τρίγωνο του κινδύνου» χτυπά κατευθείαν το κέντρο του νευρικού μας συστήματος.

Και μπορεί οι μολύνσεις αυτές να οδηγούν σπάνια σε θάνατο, ωστόσο η απώλεια όρασης και η μόνιμη παράλυση είναι δύο ακόμη (και ποιο πιθανοί) κίνδυνοι.

Αξίζουν όλα αυτά για την ικανοποίηση του σπασίματος ενός σπυριού;

Διαβάστε επίσης τι άλλο συνηθίζετε και δεν πρέπει να κάνετε στο «τρίγωνο του κινδύνου».

Σχετικές ειδήσεις