ΥΓΕΙΑ

Άμεση εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Άμεση εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Ένα μήνα πριν από την καταληκτική ημερομηνία, στις 30 Ιουνίου 2017, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φυσικοθεραπευτές, εκκρεμεί η εκκαθάρισή τους από τον Οργανισμό.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών, με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

«Ως γνωστόν, με το άρθρο 52 του Νόμου 4430/2016, ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017 ως η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2012, και του ΕΟΠΥΥ, από την 1/1/2012 έως τις 31/1/2016.

Ένα μήνα πριν από την καταληκτική ημερομηνία, την οποία ορίζει ο Νόμος, δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Οργανισμού για την καταβολή του 10% του ΟΠΑΔ και τον συμψηφισμό του 10% για τα έτη 2012 – 2015, με οφειλόμενα rebate και clawback και την πιθανή απόδοση των διαφορών που προκύπτουν.

Έξι μήνες μετά από την ψήφιση του Νόμου 4430/2016 δεν έχει γίνει τίποτα, παρόλο που με ανακούφιση δεχτήκαμε όλοι οι πάροχοι τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα ο χρόνος, τον οποίον όριζε ο Νόμος (30/6/2017), και, ως εκ τούτου, ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριστική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τέλος, ζητάμε επίμονα την απάντησή σας για την εκτίμηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πιθανότητα για την υλοποίηση της δέσμευσης για την εκκαθάριση, δηλαδή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία προβλέπει ο Νόμος 4430/2016» αναφέρει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΦ στην επιστολή.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων